En fyr i et liv i en hverdag.

onsdag 12. desember 2007

Debet e nærmest vinduet.



Æ har eget firma sjø. Store greia. Egri AS. Det må værra såppas. Siden 1990 har æ kvært år på herre tida hatt gleden av å stræv mæ igjennom ei heil mappe med bilag. Det e viktig å bidra te at revisoran har nok å gjørra! En hobby ska en jo ha. Det kan like godt værra regnskapsføring som nå anna. Bruke et eldgammelt regnskapssystem som æ faktisk va med å utvikla en gang på slutten av 80-tallet. MultiSoft! Fins ittj nå likar. Like spennende kvært år om æ i heliletatt får ut nå tall fra det gamle røkkelet. De e mang år siden det fantes nå support og oppdatering på MultiSoft. Æ kan heller ikke påstå att æ e istand te å hjelp mæ sjøl med alt.
Da e det godt å ha en storebror! Han va med å laga MultiSoft han å. Gryndera va vi. Det va tider det! Det e godt å kun mimre litt før ein bli så gammel at hukommelsa forsvinn heilt. Brodern sitt nedi Oslo-området å leike med datamaskina si heile døgnet. Hvis han ikke lage nye dataprogramma, så lage han musikk. Hjemmestudio. Bli´n rik og berømt av det? Rik e´n, men berømt bli´n neppe. Te det e han alt for nøye. Han syns aldri det bli bra nok det han spille inn. Når æ syns det høres heit ok ut, så har han fortsatt et par døgns arbeid igjen før han kan gi sæ. Og de døgnan sitt han som oftest sammenhengende! Men treng æ hjelp med nå data-ting e han utrolig god å ha. Han fikse alt. En feil moms-sats eller en skriver som ikke vil skriv æ, ø eller å. Som sagt, han fikse ka det ska vær. Raskt og greit. Det e litt rart å tenk på at det faktisk va æ som lært´n å lag dataprogramma for over 100 år siden.
Æ må mimre litt meir når æ først e i gang. Han va en sånn loddebolt-freak som ikke skjønt ka derre progamman som datamaskinan trengt va godt for. Æ kun ittj hold i en loddebolt engang, men va ganske tidlig ut med å finn ut kordan du putta nokka inn i derre transistorhjærnan. Æ snakke ittj om sånne moderne PC-a som vi har i dag. Nei den gangen va de hullbånd og færittkjerna, svære maskina med næsten ittnå lagerplass. Færittkjerna e nån bitte små jernringa som kan lades, eller ikke lades slik at dæm fungere som en av og på-bryter. Æ va ganske stolt da vi kjøpt et færittkjerne- masselager på 12K på jobben. Det e en brøkkdel av det etthvert elektronisk leiketøy har inni sæ i dag. Den gangen va det om å gjør å vær effektiv og spar på både bits og bytes!
Så va æ så dum at æ vist mitt store forbilde kor flink æ va. Han vart nok litt interessert, for etter tre måna kun han meir enn mæ! De e storebroren min det. Kjækk å ha, men får dæ ikke akkurat te å spruddel av sjøltillit. Men på regnskapsføring slår han mæ ikke. Bare æ sitt riktig, med debet mot vinduet.

Ingen kommentarer:

Etter meg kom disse to

Etter meg kom disse to
Vakkert er vakkert